רוצים סופגניות כמו במאפיה?

עפר גדנקן 1 Comment on רוצים סופגניות כמו במאפיה?

מתכון לסופגניות כמו במאפיה שלא מתפשר על המיקסר

21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כשמגיע חודש חשוון, המאפיות מתמלאות בסופגניות. איש אינו מתווכח עם התופעה והיא פשוט קיימת. כשהילדים שלי התלוננו שאצלנו לא קונים סופגניות, הסברתי להם שאנחנו לא קונים בחוץ את המאכלים הללו, אם כי לא שללתי אפשרות של הכנה בבית. למנוע מהם לחלוטין זה ממש לא בריא, אנחנו לא חיים בעולם של התנזרות מוחלטת. אם כי אני בהחלט יכולה לשלוט בכמות השמן, בניקיון שלו ובאופי הבישול או האפיה. הכל כמו בחיים, עניין של איזון ומינון.

 

אז קבענו להכין סופגניות בבית ולשם כך חיפשתי את המתכון המושלם. כאשר חברתי, שעובדת באחד ממטבחי המסעדות המובילות שמעה שאני מחפשת מתכון, היא הסבירה לי שאיכות המזון נמדדת לא מעט בטיב המכשירים שמשתמשים בהם. לכן לא לוותר על מיקסר איכותי. "10 דקות עיבוד הבצק במיקסר איכותי ורשת הגלוטן נפתחת לך יופי", היא הסבירה. "הסופגניות יצאו רכות וטעימות והילדים יהנו פי כמה".

 

סופגניות

 

החומרים:

1 ק"ג קמח.

1/2 כוס סוכר.

2 כפות שמרים.

רבע כוס שמן.

2 ביצים.

כף ערק (שלא ייספג שמן בטיגון).

קורט מלח.

3 כוסות מים.

 

ההכנה:

מכניסים למיקסר את כל החומרים ולשים היטב עד לקבלת בצק רך.

מתפיחים את הבצק כשעה.

מורידים אותו עם אצבעות ומתפיחים לשעה נוספת.

מכינים כדורי בצק ומניחים אותם על ריבועי נייר אפייה.

מתפיחים כחצי שעה.

מחממים שמן עמוק.

מכניסים עם כף שטוחה עם הנייר ומוציאים אותו כשהבצק כבר בסיר הטיגון.

מטגנים היטב משני צדדים עד שהסופגניה משחימה.

מקררים וממלאים באיזה מילוי שאוהבים.

 

הטיפ של חברתי השפית:

 

אני מקפידה על מכשירי חשמל איכותיים – והתוצאות בהתאם. ההמלצה שלי היא לעבוד עם המיקסרים של Sauter, יש להם מבחר עצום של מיקסרים מקצועיים ואיכותיים – מאז שהתחלתי לעבוד איתם, איכות הבצקים שלי שונה לחלוטין, בוודאות. "כשהתחלתי את דרכי בעולם הבישול והאפייה והתחלתי למכור מאפים לאנשים, ביקשתי את הטיפים הטובים ביותר של אנשי המקצוע וכולם כאחד ענו: מכשירי החשמל שלך במטבח הם אלו שישפיעו על איכות האוכל שייצא לך. מאז אני מקפידה על מותגים הטובים ביותר, ובאופן אישי לא מוותרת על מיקסר Sauter להכנת כל הבצקים, הקינוחים והמאפים שלי".



1 תגובות

מיין תגובות